Sport, muzyka, jedzenie

Siema eniu! Widzę, że jesteś zainteresowany tym, czym się interesuję. Nie wiem w sumie, po co tu jesteś, weź się zajmij swoimi sprawami, a nie śledź poczynania innych, ale mimo wszystko miło mi Cię widzieć. Enjoy!

Miła buźka

Menu

Sport

Uwielbiam grać w praktycznie wszystko (oprócz piłki nożnej). Lubię biegać, pływać, jeździć na rowerze, na rolkach, ale najbardziej kocham sitkówkę.

Reprezentacja Polski w siatkówce

Bardzo lubię też oglądać Polskie zmagania siatkarskie, skoki narciarskie, czy cokolwiek innego (czasem nawet nożną)

Muzyka

Uwielbiam grać na pianinie , a szczególnie, gdy nikt mi tego nie każe. Nie lubię za to grać z nut. Męczyłem się z tym cztery lata w muzycznej i mi wystarczy. Improwizuję.
Poza tym słucham. Czego? Zależy od nastroju. Czasem muzyki klasycznej, czasem jazzu, czasem ostrego rocka, ale nigdy rapu.

pianino

Jedzenie

Obelix i dziki


I ogólnie tak wygląda moja filozofia. Jem, aby żyć, żyję, aby jeść. Jeśli chcesz ją głębiej poznać, kliknij obrazek i wsłuchaj się w tekst.

Rosół

Lista zakupów

Wykonanie

  1. Przygotowujemy duży garnek.
  2. Umieszczamy w nim umytą szyję i udo wraz z kością.
  3. Dokładamy liście laurowe, ziele angielskie i kolorowy pieprz.
  4. Cebulę w łupinie opalamy nad palnikiem i dokładamy do mięsa
  5. Dodajemy nać pietruszki i selera, pora, lubczyk
  6. Zalewamy zimną wodą
  7. Zagotowujemy.
  8. przestawiamy garnek na najmniejszy palnik, kładziemy uchylnie pokrywkę i gotujemy na bardzo małym ogniu przez około 2-2,5 godziny.
  9. Marchewki, pietruszki i seler obieramy ze skórki i dokładamy je do rosołu.
  10. Gotujemy dalej na małym ogniu przez około 1-1,5 godziny.
  11. Pod koniec rosół doprawiamy do smaku solą.